Beyaz Bülbül Tatlısı

Beyaz Bülbül Tatlısı

İncecik hamuru ve tatlı şerbetiyle adeta bir bülbül gibi hafif, zarif bir lezzet sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti için, toz şeker ve suyu kaynatın. İçine limon suyu ekledikten sonra bir-iki taşım daha kaynatıp soğuması için kenara alın. Yufkaları düz bir zemine serip önce dörde, sonra da 8 eşit parçaya bölün. Bir kasede dövülmüş badem, toz şeker ve yumurta akını karıştırın. Bir tutam karanfil ile 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin.
  • 2
    Bu harcı yufkaların geniş kısımlarına pay edin. Önce yufkaları rulo şeklinde sarın, daha sonra gül şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Üzerlerine eritilmiş tereyağı sürüp alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25 dakika pişirin. Fırından aldıktan sonra alüminyum folyoyu çıkarın ve sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Ortalarına gül suyu dökün. Hindistan cevizi ve antep fıstığı ile süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Muz ile Işıldayan Tarifler
  • Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
  • Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...