Revani
Şerbetin tatlı dokunuşuyla yumuşacık ve nefis bir lezzet. Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmez tatlısı, her dilimde mutluluk sunan revaninin tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için su ve toz şekeri orta boy bir tencereye alın. Su hafif kaynayıp, toz şeker eriyince altını kısın, beş dakika koyulaşıncaya kadar pişirin. Limon suyu ekleyip, ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
-
2
Yumurtaları mikser yardımıyla çırpın. Toz şekeri ekleyip iyice çırpın. Sırayla önce yoğurdu, ardından zeytinyağını, irmiği ve unu ilave edin. Portakal kabuğunun beyaz kısmını almadan rendeleyerek hamura ekleyin. Büyük dikdörtgen bir fırın kabına karışımı boşaltın.
-
3
Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 dakika üstü kızarıncaya kadar pişirin. Fırından alıp, hafif soğuduktan sonra üstüne kürdan yardımıyla delikler açın. Soğuk şerbeti sıcak tatlının üzerine gezdirin. Şerbeti iyice çekip soğuyunca dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri