Tatlının şerbeti için suyu ve toz şekeri tencereye aktarın. Hafif şurup kıvamına geldiğinde yarım limonun suyunu ekleyin. Tencereyi ateşin üzerinden indirin.
Genişçe bir kapta elenmiş unu, yumurtaları, sütü, 1 çay bardağı ayçiçek yağı, tuzu ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 30 adet küçük beze koparın. Elinizde yuvarlayın. Ceviz büyüklüğündeki bu bezeleri yarım saat dinlendirin. Üzerlerine nişasta serperek, oklavayla tepsi büyüklüğünde açın. Yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serpin. Yufkayı düzgün bir şekilde oklavaya sarın. İki kenarından büzerek, oklavadan çıkarın. 15 cm uzunluğunda kesin. Kestiğiniz parçayı iki ucundan birleştirin. Diğer bezelere de aynı işlemi uygulayın. tatlıları hafifçe yağlanmış tepsiye dizin.
Üzerine ayçiçek yağı gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğutulmuş şerbeti gezdirin. Şerbetini çektikten sonra servis yapın.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.