Kuruyemişli Pratik Baklava
Bol kuruyemişin baklava yufkası ile olan muhteşem uyumu sonucunda ortaya çıkan çıtır çıtır bir baklava tarifimiz...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Tereyağını tavaya alıp eritin. 1 adet baklava yufkasını düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağından 1 yemek kaşığı gezdirin.
-
2
Tereyağının üzerine ve yufkanın her tarafına gelecek şekilde bir avuç Antep fıstığı ve ceviz karışımdan serpiştirin.
-
3
Aynı işlemi 5 adet baklava yufkası için hazırlayıp üst üste yerleştirin. Son yufkaları önünüzden başlayarak ileriye doğru mümkün olduğunca sıkı bir şekilde rulo sarın.
-
4
Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin. Dilimleri, Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün tepsisine yerleştirin. Eğer tereyağınız kaldıysa baklavaların üzerlerine gezdirin.
-
5
180 derecede 12 dakika pişirin. Bu süre içinde şerbeti hazırlayın. Şerbet için su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.
-
6
Pişen baklavaları Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün tepsisinden alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. İki saat dinlendirip soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri