Kuruyemişli Pratik Baklava

Kuruyemişli Pratik Baklava

Bol kuruyemişin baklava yufkası ile olan muhteşem uyumu sonucunda ortaya çıkan çıtır çıtır bir baklava tarifimiz...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını tavaya alıp eritin. 1 adet baklava yufkasını düz bir zemine yayın. Üzerine eritilmiş tereyağından 1 yemek kaşığı gezdirin.

  • 2

    Tereyağının üzerine ve yufkanın her tarafına gelecek şekilde bir avuç Antep fıstığı ve ceviz karışımdan serpiştirin.

  • 3

    Aynı işlemi 5 adet baklava yufkası için hazırlayıp üst üste yerleştirin. Son yufkaları önünüzden başlayarak ileriye doğru mümkün olduğunca sıkı bir şekilde rulo sarın.

  • 4

    Ruloyu iki parmak genişliğinde dilimler halinde kesin. Dilimleri, Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün tepsisine yerleştirin. Eğer tereyağınız kaldıysa baklavaların üzerlerine gezdirin.

  • 5

    180 derecede 12 dakika pişirin. Bu süre içinde şerbeti hazırlayın. Şerbet için su, toz şeker ve limon suyunu kaynatıp ocaktan alın ve soğutun.

  • 6

    Pişen baklavaları Arnica GH22240 sıcak hava fritözünün tepsisinden alın. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. İki saat dinlendirip soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...