Cevizli Baklava
Cevizli baklava nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için toz şeker ve suyu tencereye alıp kaynamaya bırakın. Hafif şurup kıvamı aldığında limon suyunu ekleyin. Tencereyi ateşten alın.
-
2
Geniş bir kapta elenmiş un, yumurta, süt, ayçiçek yağı, tuz ve yoğurdu karıştırın. Kulak memesi kıvamında hamur elde edene dek yoğurun. Hamurdan 30 adet beze koparıp elinizde yuvarlayın. Bezeleri 30 dakika dinlendirin.
-
3
Üzerlerine nişasta serpip, oklava ile tepsi büyüklüğünde açın. Hafifçe yağlanmış tepsiye ilk yufkayı serip, üzerine ayçiçek yağı sürün. İlk dört yufkayı aralarına ayçiçek yağı sürerek üst üste dizin. Dördüncü yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serpin. Her yufkanın arasına sıvı yağ ve her dördüncü yufkanın üzerine dövülmüş ceviz serperek, bu şekilde 30 yufkayı üst üste dizin. Yufkaları iki parmak kalınlığında, uzun şeritler halinde kesin. Tepsiyi hafif yan çevirip, eğimli olarak verevine kesin.
-
4
1 su bardağı sıvı yağı yufkaların üzerine gezdirin. Her tarafına eşit şekilde yayılmasını sağlayın. 180 derece fırında, üzeri kızarana dek pişirin. Fırından çıkardıktan sonra üzerine soğuk şerbeti dökün. Baklava şerbeti iyice içine çektikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri