Cevizli Kadayıf

Cevizli Kadayıf tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Önce şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ekleyip, şerbeti soğumaya bırakın.
-
2
Kadayıfı fırın tepsisine alın. Üzerine erittiğiniz margarini gezdirin. Yavaş yavaş harmanlayıp, margarini kadayıfa yedirin. Kadayıfın yarısını ayırıp, kalanını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Kalan kadayıfı da cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Kadayıf ılıkken, üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbetini çekince, üzerine antep fıstığı serpip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL