Cevizli Pekmezli Nişe Helvası

Enfes lezzetiyle Cevizli Pekmezli Nişe Helvası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Cevizi bir gece önceden suda dinlendirin. Ertesi gün suyunu süzüp, çöp şişlere geçirin. Üzüm pekmezi, su, toz şeker ve tereyağını tencereye alın. Kaynayana dek karıştırarak pişirin. Ayrı bir yerde nişastayı az miktarda su ile açın. Pekmezli karışıma damla damla ilave edip karıştırın. Biraz koyulaşınca çöp şişleri pekmezli karışıma batırıp çıkarın. 10-15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL