Çikolata Kremalı Baklava
Şerbetli tatlı deyince bir çoğumuzun ilk aklına baklavadır. Klasik tarifleriyle yemeğe alışkın olduğumuz baklavanın bu tarifi ise hepimizi şaşırtacak cinsten. Çikolatalı kremalı içiyle baklava tarifi
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Badem, ceviz, fındık, antep fıstığı, tarçın ve tuzu rondodan geçirip kenara alın.
-
2
Beş adet baklava yufkasını aralarına tereyağı ayçiçek yağı karışımından sürerek üst üste fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine bir miktar oda sıcaklığındaki çikolata kremasından sürüp, kuruyemişin bir kısmını serpin.
-
3
Yeniden aralarına tereyağı ayçiçek yağı karışımı sürülmüş 5 kat baklava yufkası yerleştirip, çikolata kreması sürün ve kuruyemiş serpin.
-
4
Aynı işlemi bir kez daha tekrarlayıp, kalan 1 adet yufkayı en üste yayın. Dilimleyip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana dek kontrol ederek pişirin.
-
5
Şerbeti için suyu kaynatıp bal ve tarçınla karıştırın. Ilındığında sıcak baklavanın üzerine yavaş yavaş gezdirin. Tatlı şerbeti çekince servis yapın.
Aşçı: İdil Çimrin
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri