Çin Parmak Tatlısı
Uzak Doğu'dan mutfağınıza...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir kasede un, yumurta, toz şeker ve kabartma tozunu iyice yoğurup bir hamur hazırlayın. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp, kalın yufkalar açın. Açtığınız yufkaları ikiye katlayın. Parçalara ayırmadan uçlarında biraz bırakarak beş eşit aralıkla kesin. Sonra hamuru açıp iki yana doğru çekin ve biraz uzatın. İki ucu çarpı şeklinde çevirerek fotoğraftaki gibi ters olarak yapıştırın. Kızgın ayçiçek yağının içine atıp, altın sarısı bir renk alana kadar kızartın. Diğer tarafta bir tencerede toz şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Şerbet iyice soğuduktan sonra kızarmış tatlıları içine atın. Şerbeti iyice çektikten sonra servis tabağına alın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL