Demirhindili Un Helvası
Lezzetine doyamayacağınız Demirhindili Un Helvası tarifi...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Demirhindi, toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın. Ocaktan alıp, blenderden geçirin. Ayrı bir yerde unu tereyağında kavurun. Üzerine soğuk demirhindi şerbeti ilave edin. Ocağın altını kısıp, pişmeye bırakın. Kıyılmış hurma, tarçın, karanfil ve cevizi harmanlayıp macun kıvamı alana dek blenderden geçirin. Un helvasının yarısını dilediğiniz şekildeki bir kalıba bastırarak yerleştirin. Ortasına macun koyun. Üzerine kalan helvayı bastırarak yayın. Bir gece buzdolabında dinlendirin. Kalıbı servis tabağına ters çevirip çıkarın. Dilimleyip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL