Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için, su ile şekeri kaynatın. 10 dakika sonra, limon suyu ve vanilyayı ekleyip, tencereyi ocaktan alın. Soğumaya bırakın.
1 su bardağı su, margarin, tuz ve şekeri beraber bir tencerede kaynatın. Unu ilave edip, pürüzsüz oluncaya dek karıştırın. Hazırladığınız hamuru kısık ateşte 10 dakika pişirip, soğumaya bırakın. Hamur ılınınca, yumurtaları tek tek kırıp hamura yedirin.
Elinizi ayçiçek yağı ile yağlayarak, hamurdan misket büyüklüğünde bezeler koparın. Avucunuzda yuvarlak olarak açın. Açtığınız hamurları da ikiye katlayarak dudak şekli verin. Kızartma tavasına 3 su bardağı yağı koyarak, kısık ateşte ısıtın. Çok kızmasına fırsat vermeden, dilber dudaklarının yarısını yağa atın. Kısık ateşte, ara sıra çevirerek, yaklaşık 15 dakika kızartın.
Kızaran hamurları soğuk şerbete koyun. Tavanın altını kapatın. 5 dakika sonra, ılık yağlı tavaya, kalan hamurları koyup,3 dakika alt üst edin. Tavanın altını tekrar yakıp, kalan hamurları çevirerek kızartın. Kızaran hamurları soğuk şerbete atarak 10 dakika bekletin. Şerbeti çeken tatlıları, dilerseniz taze kaymak veya dondurma ile servis yapın.
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.