Muhallebili Muska Tatlısı Tarifi

Muhallebili Muska Tatlısı Tarifi

Baklava görünümüyle sizi baya tatmin edecek muhallebili muska tatlısı tarifi öğrenilmesi gereken tarifler arasında. Muhallebili muska tatlısı nasıl yapılır? Tarifin detayları...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Muhallebi malzemelerini tencereye alın ve ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
  • 2
    Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
  • 3
    4 adet baklava yufkasını aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. En son katı koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını 5 eşit parçaya bölün.
  • 4
    Her parçanın ucuna 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup üzerine biraz dövülmüş ceviz ekleyin ve muska şeklinde sıkıca sarın.
  • 5
    Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
  • 6
    Soğuk şerbeti sıcak muskaların üzerine döküp birkaç dakika sonra ters çevirin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...