Muhallebili Muska Tatlısı Tarifi
Baklava görünümüyle sizi baya tatmin edecek muhallebili muska tatlısı tarifi öğrenilmesi gereken tarifler arasında. Muhallebili muska tatlısı nasıl yapılır? Tarifin detayları...
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Muhallebi malzemelerini tencereye alın ve ocağa oturtun. Sürekli karıştırarak koyulaşana dek pişirin. Ocaktan alıp soğutun.
-
2
Şerbet için su ve toz şekeri bir tencereye alıp kaynayana kadar karıştırın. Kaynayınca limon suyunu ekleyip soğumaya bırakın.
-
3
4 adet baklava yufkasını aralarına tereyağı sürerek üst üste koyun. En son katı koyduktan sonra yufkanın uzun kenarını 5 eşit parçaya bölün.
-
4
Her parçanın ucuna 1 tatlı kaşığı muhallebi koyup üzerine biraz dövülmüş ceviz ekleyin ve muska şeklinde sıkıca sarın.
-
5
Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin.
-
6
Soğuk şerbeti sıcak muskaların üzerine döküp birkaç dakika sonra ters çevirin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL