Sofra
İftar sofralarının en sevilen tatlılarından olan şekerpareyi, fıstık dolgulu yapabilirsiniz. Farklı sunumu ve kolay tarifiyle Fıstık Dolgulu Şekerpare tarifi.

6-8 Porsiyon
40 Dakika
Zorluk Derecesi Kolay

MALZEMELER

    HAMUR İÇİN

    4 su bardağı un

    250 gram oda ısısında tereyağı

    3 adet yumurta

    1 su bardağı pudra şekeri

    Birer paket kabartma tozu ve vanilya

    1.5 çay kaşığı karbonat

    DOLGU İÇİN

    1.5 su bardağı tuzsuz bütün Antep fıstığı

    ÜZERİ İÇİN

    1 adet yumurta sarısı

    ŞERBET İÇİN

    5 su bardağı toz şeker

    5.5 su bardağı su

    3-4 damla limon suyu

Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca limon suyu ekleyin.

Bir iki taşım kaynatıp ocaktan alın. Tüm hamur malzemesini geniş bir kaba alıp yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparın.

Bezelerden birini avucunuzda açın. Ortasına Antep fıstığı koyup poğaça şeklinde kapatın. Daha sonra pişirme kağıdı serilmiş bir fırın tepsisine ek yeri alta gelecek şekilde yerleştirin.

Kalan bezeleri de aynı şekilde hazırlayın. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp, çatalla uzunlamasına çizikler atın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan tatlıların ilk sıcaklığı gittikten sonra yine ilk sıcaklığı giden şerbeti üzerine gezdirin ve iyice çektikten sonra servis yapın.