Fıstık Ezmeli Şekerpare

Fıstık Ezmeli Şekerpare

Tatlı yiyelim tatlı konuşalım...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için toz şeker ve suyu 15 dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İçini hazırlamak için toz antep fıstığı, pudra şekeri ve suyu karıştırın.

  • 2

    Harçtan minik bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın ve kenara alın Hamur için pudra şekeri, yumurta ve tereyağını karıştırın. Un, kabartma tozu ve tuz ilave edip, fazla yoğurmadan hamuru toparlayın.

  • 3

    Streç filmle kaplayıp, en az 30 dakika mutfağın serin bir yerinde dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, elinizde yuvarlayın. Daha sonra ortalarını başparmağınız ile açıp, her birinin içine 1'er adet antep fıstıklı toplardan yerleştirin. Kapatıp, yeniden yuvarlayın.

  • 4

    Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisine yerleştirip, üzerlerine 1'er adet antep fıstığı koyun. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp, 1 dakika sonra üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlılar şerbeti çekene dek içinde dinlendirin. Dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...