Gül Tatlısı

Kendi mutfağınızda yapabileceğiniz leziz gül tatlısı tarifi ile sevdiklerinizi tatlı bir sürprize davet edin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurta, un, vanilya ve çok az suyu karıştırıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamuru unlu bir zeminde incecik açıp, 2'şer cm kalınlığında şeritler kesin. Ayrı bir yerde şerbet için, şeker, su ve limon suyunu kaynatıp, soğumaya bırakın.
-
2
Hamurları, kızgın ayçiçek yağında kızartırken, çatalla makarna dolar gibi kıvırarak hamura şekil verin. Kızaran hamurları soğumuş şerbete atın. Biraz bekletip, süzerek servis tabağına alın. Üzerine dövülmüş ceviz ve tarçın serperek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL