Gül Tatlısı

Göz alıcı görünümü ve hafif tatlı tadıyla Gül Tatlısı, tatlı masalarınızın yıldızı olmaya aday!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Biriki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Hamur malzemesini karıştırıp yoğurun. Hamuru oklava ile açıp (2-3 mm kalınlığında), çay bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Dörder parça hamuru, birbirlerinin üçte birini kapayacak şekilde yan yana dizin.
-
2
Ortasına ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçın karışımından koyun. Elinizle düzelterek hamura şekil verin ve ikiye kesin. Tekrar elinizle hamurun üzerine bastırın. Böylece iki gül elde edeceksiniz. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Daha önce hazırladığınız soğuk şerbeti tatlıların üzerine dökün.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL