Öncelikle şerbeti için, su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyunu ilave edin. Biriki taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Hamur malzemesini karıştırıp yoğurun. Hamuru oklava ile açıp (2-3 mm kalınlığında), çay bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Dörder parça hamuru, birbirlerinin üçte birini kapayacak şekilde yan yana dizin.
Ortasına ceviz, rendelenmiş portakal kabuğu ve tarçın karışımından koyun. Elinizle düzelterek hamura şekil verin ve ikiye kesin. Tekrar elinizle hamurun üzerine bastırın. Böylece iki gül elde edeceksiniz. Diğer hamurları da bu şekilde hazırlayın. Yağlanmış tepsiye dizin. 180 derece fırında üzerileri kızarıncaya kadar pişirin. Daha önce hazırladığınız soğuk şerbeti tatlıların üzerine dökün.
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.