Gül Tatlısı Tarifi
Gül böreğini bilmeyen yoktur da peki gül tatlısı tarifini biliyor musunuz? Gül tatlısı nasıl yapılır sizin için cevaplandırdık.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
İrmik, siyez unu, zeytinyağı, dut unu, vanilya özütü, kabartma tozu ve tereyağını yoğurup kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Streç filmle kaplayıp 1 saat buzdolabının alt rafında dinlendirin.
-
2
Sürenin sonunda hamuru iki parçaya bölüp, bir parçasına dut yaprağı tozu ekleyip yeniden yoğurun ve yeşil renkli bir hamur elde edin. Her iki hamuru da 5-6 mm kalınlığında açıp, çay bardağı ile yuvarlaklar çıkarın.
-
3
Düz bir zemine 1 adet yeşil, 1 adet beyaz ve yeniden 1 adet yeşil hamurun uçları 1/3 oranında üst üste gelecek şekilde yan yana dizin.
-
4
Daha sonra bir hamurdan başlayarak yuvarlayıp irice bir rulo haline getirin. Ortadan ikiye kesip, elinizde düzelterek iki parça gül şekli elde edin.
-
5
Aralıklarla fırın tepsisine yerleştirip, önceden ısıtılmış 160 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp ılınmaya bırakın.
-
6
Şerbet için tüm şerbet malzemesini tencereye alıp 6-7 dakika kaynatın.
-
7
Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. 10 dakika dinlendirip servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL