Güllaç Kızartması

Güllaç kızartması tarifimizle geleneksel tatları yenilikçi bir şekilde deneyimleyin!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbet için su, toz şeker ve limonu tencereye alıp, kaynatın. Soğumaya bırakın. İç malzeme için fındık ve toz şekeri karıştırın. Sütü bir tencereye alın ve ılık olacak şekilde ısıtın. Güllaç yapraklarına süt serpip, yumuşaması için bir bez örtünün üzerine alın. Yumuşayan güllaçları ikiye bölün ve yarım güllacın bir kenarına iç harçtan koyun.
-
2
Kenar kısımlarını içe doğru kapatarak, 2 parmak kalınlığında yassı olacak şekilde rulo yapın. Kalan güllaçları da aynı şekilde hazırlayın. Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve hazırladığınız güllaç rulolarını batırın.
-
3
Üzerine susam serpin ve bol ayçiçek yağında kızartın. Kızaran güllaçları bir kaba alın ve sıcakken üzerlerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- 2025 Trendi Swicy Lezzetler
- Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
- Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL