Cevizli Kadayıf
İftara ne pişirmeli, sahurda ne yemeli derken neredeyse bitirdik Ramazan'ı. Şimdi sıra bayram tatlılarında. Kadayıf sevenleri mutlu edecek cevizli kadayıf tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için su ve şekeri tencereye alın. 10 dakika kaynatıp limon suyunu ekleyin. Soğuması için kenara alın.
-
2
Kadayıfı büyük bir kaseye alın. Eritilmiş tereyağını kadayıfın üzerine yavaş yavaş dökün. Kadayıf ve tereyağı iyice karışana kadar elinizde tiftifleyerek harmanlayın. Kadayıfın yarısını yuvarlak ve orta boy bir fırın tepsisine yayın. Üzerine elinizle bastırın. İnce çekilmiş cevizi kadayıfın üzerine eşit şekilde serpin. Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayıp, yine elinizle bastırın.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp 5 dakika dinlendirin. Soğuk şerbeti kepçe yardımıyla kadayıfın her yerine gelecek şekilde dökün. Yarım saat dinlendirip servis tabaklarına alın.
-
4
Dondurma ile birlikte servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri