Hurma Tatlısı

Sivas mutfağının sevilen şerbetli tatlılarından biri. Ağızda dağılan kıvamıyla da hazırlaması oldukça kolay hurma tatlısı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağı ve margarini eritip ayçiçeği yağı ile karıştırın. Yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu katıp karıştırın. Kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un azar azar un ekleyin. Hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, kalburda yuvarlayarak şekil verin. Tepsiye dizip, kızarana kadar önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

  • 2

    Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilık tatlının üzerine ılık şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.