Hurmalı Şekerpare

Yumuşacık hamuru ve incecik şerbetiyle her lokmada eşsiz bir lezzet deneyimi sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Tereyağını yoğurma kabına alın. İçine 1 adet yumurta ile 1 adet yumurtanın akını, toz şekeri ve suyu ilave edip, iyice karıştırın. Un, kabartma tozu ve vanilya ekleyip, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • 2
    Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve oval şekil verip, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürün ve ortasına hurma koyun. Diğer hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayın.
  • 3
    Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Şerbeti için toz şeker, su ve limon suyunu tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra 1-2 taşım daha kaynatıp, ocaktan alın. Soğuduktan sonra sıcak tatlının üzerine gezdirin. Tatlı, şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.