İrmikli Kuskuslu İncir Sarma

Farklı lezzetler arayanlara İrmikli Kuskuslu İncir Sarma!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbet için su ve toz şekeri ocağa oturtun, kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp, 3 dakika kaynatın.Bal ekleyip karıştırın ve ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • 2
    Hamur için irmik, kuskus, zeytinyağı ve tuzu derin bir kapta karıştırın. Mutfak tezgahına alıp, iyice yoğurarak sert bir hamur elde edin. Üzerini örtüp 30 dakika dinlendirin.
  • 3
    Harç için, kabukları soyulup küp doğranmış incir, ayçiçek yağı, karanfil ve cevizi iyice harmanlayın.
  • 4
    Hamuru ikiye bölüp, oklava ile açarak 7 cm eninde, 20 cm boyunda iki adet hamur elde edin. Harcı da ikiye bölüp elinizle rulo yapın ve hamurların ortalarına yerleştirin. Hamurların uçlarını ortada birleştirip, rulo yapın. Elinizle hafifçe bastırarak yassılaştırın. Dilimleyip, ayçiçek yağında
    kızartın.Ayçiçek yağından çıkarıp, soğuk şerbetin içinde 5 dakika dinlendirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.