İrmikli Şekerpare

İrmikli Şekerpare nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencerede irmik ve tereyağını yarım saat çok ağır ateşte sürekli karıştırarak pembeleştirin. Soğuduktan sonra yumurta, elenmiş un, maden suyu, toz şeker, kabartma tozu, ceviz içi ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Diğer tarafta toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 2 taşım daha kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakın. Sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...