İrmikli Şekerpare

İrmikli Şekerpare nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Bir tencerede irmik ve tereyağını yarım saat çok ağır ateşte sürekli karıştırarak pembeleştirin. Soğuduktan sonra yumurta, elenmiş un, maden suyu, toz şeker, kabartma tozu, ceviz içi ve bir tutam tuz ekleyip yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzun içinde yuvarlak şekil verin ve tepsiye dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri pembeleşene kadar pişirin. Diğer tarafta toz şeker ve suyu kaynatın. Limon suyunu ilave edin. 2 taşım daha kaynadıktan sonra şerbeti soğumaya bırakın. Sıcak şekerparenin üzerine soğuk şerbeti gezdirin.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.