Kabaklı Saraylı

Şerbetli bir tatlı olan kabaklı saraylı nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte tüm detaylarıyla kabaklı saraylı tatlısı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için kabukları temizlenip kalın rendelenmiş bal kabağı ve kalan malzemeyi geniş bir kapta iyice harmanlayın. Hamur için yumurta, yoğurt, sirke ve tuzu karıştırın.

  • 2

    Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar azar azar un ilave edin ve yoğurun. Ortasını açıp yağı ilave edin ve hamura yedirin.

  • 3

    Üzerine nemli bir mutfak bezi örtüp 25 dakika dinlendirin. Mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp oklava yardımıyla ince olacak şekilde yufkalar açın.

  • 4

    2 adet yufkanın arasına eritilmiş tereyağı sürün ve ortadan ikiye katlayın. Uzun kenarına harçtan yayıp rulo şeklinde sarın.

  • 5

    Daha sonra büzerek tereyağı ile yağlanmış fırın tepsisinin ortasına yerleştirin. Kalan yufkaları da aynı şeklide hazırlayıp, tepsideki hamurların kenarlarına yerleştirin.

  • 6

    Üzerlerini yağlayıp önceden ısıtılmış 160 derece fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp ilk sıcağı çıkınca dilimleyin. Şerbet için bir tencerede toz şekeri ve suyu kaynatın.

  • 7

    Şerbet kıvam alınca üzerine yarım limonun suyunu ilave edin. Dilimlenmiş ılık tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün ve servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...