Leblebi Helvası

Tarifimiz Mardin’den. Reçetesi Ebru Baybara Demir’e ait olan leblebi helvası hem tadı hem de kıvamı ile iddia ediyoruz favori tatlınız olacak. Yanında dondurmasıyla taze meyvelerden hazırlanmış reçel-marmelat eşliğinde damakları şenlendirecek.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şeker ve sütü tencerede karıştırıp iyice sıcak hale getirin. Tuzsuz ve kavrulmuş sarı leblebileri ince öğüterek hazırladığınız leblebi ununu yapışmaz yüzeyli tavada nemi geçene kadar kavurun.

  • 2

    Ayçiçeği yağını ekleyip 2-3 dakika kavurmaya devam edin. Tereyağını ekledikten sonra bu kavurma işlemi 30 dakika daha devam etmeli.

  • 3

    İsteğe bağlı olarak vanilya ile şekerli kaynar sütü bir defada ekleyin. Hızlıca karıştırıp özleşmesini sağlayın. Limon suyunu ilave ettikten sonra karıştırmaya ara vermeden koyulaşana kadar pişirin.

  • 4

    Helvayı özellikle ve mümkünse mermer bir zemine dökün. 10-15 dakika dinlendikten sonra ahşap bir spatula yardımıyla helvayı 30-35 dakika döverek karıştırın.

  • 5

    Bu işlem helvaya güzel bir kıvam katacaktır. Soğumuş olan helvayı dilediğiniz gibi şekillendirip yanında sade dondurma ile servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...