Kalbur Hurması

Kalbur Hurması

Şerbetle buluşan bu tatlı, hem çay saatlerinize hem de özel günlerinize şıklık katacak.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Mayayı yarım çay bardağı sütün içinde eritin ve bir kaba alın. 1 çay bardağı un ilave edip, yumuşak bir mayalı hamur yapın ve 15 dakika dinlendirin. Diğer taraftan tereyağını bir kapta yakmadan ısıtın ve içine kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene kadar un katın.
  • 2
    İrmik, yumurta sarısı, mayalı hamur ve kalan sütü ekleyip, yoğurun. Üzerini nemli bir bezle örtün ve 20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve 4 cm çapında yuvarlaklar yapın. Hamuru rende veya kalbur üzerine bastırarak kendi etrafında sarın. Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın ve yağlanmış fırın tepsisine aralıklarla dizin.
  • 3
    Bu şekilde 20 dakika daha mayalandırın ve önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerleri hafif pembeleşene kadar pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynayınca limon suyu katıp, bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın. Pişen tatlıları şerbetin içine atın ve 1-2 dakika çekmesi için bekletip, servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...