Tulumba Tatlısı
Klasik lezzetlerimizden olan tulumba tatlısını evde hazırlamak oldukça kolay. Pratik tarifi ve kolay yapımıyla çıtır çıtır tulumba tatlısı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve tereyağını alıp kaynatın. Kaynayınca üzerine unu ekleyip 2 dakika kadar kısık ateşte pişirin.
-
2
Daha sonra ocaktan aldığınız hamura pirinç unu, nişasta ve irmiği ekleyip karıştırın. Ardından ılınan hamura teker teker yumurtaları ekleyip iyice karıştırın.
-
3
Hazır olan hamuru sıkma torbasına doldurup tencereye koyduğunuz soğuk sıvı yağa tulumba şeklinde, yarım parmak uzunluğunda hamurları sıkın.
-
4
Orta hararetli ocakta iyice kızarana kadar kızartın. İlk sıcaklığı çıkan tulumbaları önceden hazırladığınız soğuk şerbete atın. Yarım saat bekletin. Servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri