Kalburabastı

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle kalburabastı.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Un, vanilya, rendelenmiş limon kabuğu, karbonat, limon suyu, küllü su ve ayçiçek yağı derin bir kaba alın. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayıp yassılaştırarak, rende üzerinde, içine dövülmüş ceviz koyarak döndürün.
  • 2
    Bu yöntemle şekil verdiğiniz kalburabastıları, yağlanmış tepsiye koyup, önceden ısıtılmış 200 derece fırında, pembeleşene kadar, 20-25 dakika pişirin. Kalburabastılar bir kenarda soğurken, şeker ve suyu kaynatarak şerbeti hazırlayın. Soğuyan tatlıların üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbetini çektikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Ünlü Şeflerden Sevgililer Günü'ne Özel Menüler
  • Somon ve Mevsim Sebzelerinin Dansı
  • 2025'in Rengi Mocha Mousse Tonlarında Tatlar
ve Daha Fazlası ...