Karakuş Tatlısı

Dışı çıtır, içi yumuşak dokusuyla özellikle bayramlarda ve özel günlerde tercih edilir.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle tatlının şerbetini hazırlayın. Bunun için, su ve toz şekeri bir tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Geniş bir kapta un, yumurta ve tuzu karıştırıp, azar azar su ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın.

  • 2

    Hamuru oklava yardımı ile açın. Ayrı bir kapta ceviz, tarçın ve toz şekeri karıştırıp açtığınız yufkanın üzerine serpin. Oklavayı hamurun kenarına koyup hamuru rulo şeklinde sarın. Oklavayı çıkarıp hamuru dilimleyin. Kızgın yağda iki taraflı kızartın. Pişirdiğiniz hamurları önceden hazırladığınız şerbete atın. Hamurlar şerbeti çekince çıkarıp servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.