Kaşık Helvası

Kaşık Helvası

Pratik hazırlanışı ve lezzetli tarifiyle Kaşık Helvası...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Tereyağını bir tencerede eritin ve unu ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kısık ateşte kavurun. Kavurma esnasında unu yakmamaya ve renginin koyu olmamasına dikkat edin.Vanilya ve pudra şekerini katın.

  • 2

    Tatların birbirine karışması için karıştırma işlemine 5 dakika daha devam edin. Daha sonra helva sıcakken yemek kaşığı ile şekillendirip, servis tabağına alın. Dondurma ile birlikte servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...