Kesme Tatlı

Kesme Tatlı

Şerbetli tatlı seviyorsanız bu tarif tam size göre.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Limon suyu ilave edip karıştırın ve ocaktan alarak soğumaya bırakın.
  • 2
    Hamur için tüm malzemeyi yoğurup, üzerini nemli bir bezle kapatın ve oda sıcaklığında 15-20 dakika dinlendirin. Hamuru 3 eşit bezeye ayırın ve her parçayı ince olacak şekilde açın.
  • 3
    Dikdörtgen olacak biçimde kenarlarından fazlalıkları kesin. Her bir yufkayı iki parmak genişliğinde sonuna dek katlayın. Verev kesip, kızgın ayçiçek yağında kızartın. Sıcak tatlıyı soğuk şerbete atıp 5 dakika dinlendirin. Şerbetten alıp, antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...