İçeriğinde yüksek miktarda vitamin, mineral barındıran kestanenin tatlıyla buluşması! İşte davet sofralarınız için leziz bir öneri: Kestane Püreli Turta!
Şerbet için su ve toz şekeri kaynatın. Limon suyu ilave edip 10 dakika daha kaynatın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Turta hamuru için tüm hamur malzemesini iyice yoğurun. Daha sonra iki bezeye ayırıp, her bir parçayı 2 cm kalınlığında açın. Bir adet hamuru yağlanmış orta boy tart kalıbına yerleştirin. Üzerine kestane püresi sürüp, fındık serpiştirin ve ikinci tart hamurunu üzerine kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak turtanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Şerbeti çekince dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapın.
Aşçı Sevil Şahin
Denemeden Geçmeyin
X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.
Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.
İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi
hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.
Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların
maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.