Kremalı Şöbiyet

Kremalı Şöbiyet

Hem kremalı dokusu hem de çıtır hamuru ile zengin bir lezzet sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Süt ve irmiği bir tencereye koyup, kıvam alana kadar pişirin. Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Yufkanın üzerine yağı sürün. Yufkayı ikiye katlayın. Tekrar yağlayın. Önce beş parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Sonra her birini kare kare kesin. Aralarına irmikli karışımı koyup, bir kenarını diğer kenarın üzerine katlayıp, üçgen şekli verin.

  • 2

    Fırın tepsisine dizin. Üzerlerine kalan tereyağını sürün. 200 derece fırında pembeleşene dek pişirin. Diğer yandan şerbeti için, su ve şekeri kaynatın. Tepsiyi fırından aldıktan sonra tatlılar sıcakken üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Tatlı birkaç saat dinlenince, dilerseniz üzerine dövülmüş fındık serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • 2025 Trendi Swicy Lezzetler
  • Selin Kutucular'la Sofra'ya Özel
  • Düşük Karbonhidrat Yüksek Lezzet Menüler
ve Daha Fazlası ...