Lor Tatlısı

Hafif ve lezzetli bir tatlı tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için su ve toz şekeri 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Daha sonra soğumaya bırakın.
-
2
Lor tatlısı için lor peyniri ve yumurtayı pütürsüz bir kıvam alana dek blenderden geçirin. Kalan malzemeyi ilave edip elinizde yoğurun. Hamuru sıkma torbasına alıp, fırın tepsisine aralıklı olarak sıkın.
-
3
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Fırından alıp sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuyunca servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Zeynep Dinç'ten Limonlu Tarifler
- Ramazan'ın Baş Tacı Çorbalar
- Şef Bahtiyar Büyükduman'dan Sıra Dışı Tabaklar
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL