Muhallebili Baklava
Muhallebili Baklava nasıl yapılır?
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Öncelikle şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp, kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edin. 1-2 taşım daha kaynatıp ocağı kapatın ve soğumaya bırakın.
-
2
Muhallebi için sütü bir tencereye alın. İçine unu azar azar ilave ederek tahta bir kaşıkla sürekli karıştırın. Nişasta ve toz şekeri katıp, unun kokusu gidene kadar karıştırmaya devam edin. Muhallebi kıvamına geldiğinde vanilya ve rendelenmiş limon kabuğunu ekleyin. 1-2 dakika daha kaynadıktan sonra tencereyi ocaktan alın ve çabuk soğuması için mikserle çırpın.
-
3
Ilındıktan sonra yumurtaları teker teker kırarak muhallebiye yedirin. Diğer taraftan hamur için un ve tuzu derin bir kaba alın. Ortasını havuz şeklinde açıp yumurtayı kırın. Yoğurt ve ayçiçek yağı ilave edin. En son süt ile sirkeyi katıp bütün malzemeyi yoğurun ve kıvamlı bir hamur elde edin. Hamurun üzerini nemli bir bezle örterek 1 saat dinlendirin. 20 adet beze koparın ve her bezeyi, nişasta ve un yardımıyla tepsi büyüklüğünde, incecik açın. Yufkaların arasına sürmek için tereyağını eritip, sıvı yağ ile karıştırın. Yufkaların 10 adedini aralarına birer kaşık yağ sürerek tepsiye üst üste koyun. Üzerine muhallebiyi döküp, yayın. Diğer 10 adet yufkaya da aynı işlemi uygulayın ve muhallebinin üzerine dizin. En üste kalan yağı gezdirin.
-
4
Dilediğiniz şekilde keserek önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Fırından aldıktan sonra sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Şerbeti çekince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Muz ile Işıldayan Tarifler
- Yeni Yılın İlk Kahvaltı Tabakları
- Muhteşem Ana Yemekler
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL