Güllaç Şöbiyet
Küçük büyük herkesin sevdiği, geleneksel lezzet olan güllacı bu tarifiyle de çok seveceksiniz. Klasik bir talı olan şöbiyet ile birleştirilmiş lezzetiyle güllaç şöbiyet tarifi.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve 10-12 dakika daha kaynatmaya devam edin. İç harç için süt, şeker, mısır nişastası, irmik, un ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.
-
2
Muhallebiden daha yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpma teliyle çırparak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğuması için 1-2 saat dinlenmeye bırakın.
-
3
Güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölün ve sıcak sütle hafif ıslatın. Islanan güllaç yapraklarının dış kısmını düzgünce içe katlayın ve yağlayın.
-
4
Yağlanan yaprakların üzerine bir tatlı kaşığı irmikli harçtan ve bir tutam da Antep fıstığından koyarak muska şeklinde sarın.
-
5
Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak tatlıyı ılık şerbete atın.
-
6
2 dakika sonra alıp servis tabağına yerleştirin. Antep fıstığı ile süsleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri