Güllaç Şöbiyet

Küçük büyük herkesin sevdiği, geleneksel lezzet olan güllacı bu tarifiyle de çok seveceksiniz. Klasik bir talı olan şöbiyet ile birleştirilmiş lezzetiyle güllaç şöbiyet tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için toz şeker ve suyu bir tencereye alıp kaynatın. Kaynayınca limon suyunu ekleyin ve 10-12 dakika daha kaynatmaya devam edin. İç harç için süt, şeker, mısır nişastası, irmik, un ve vanilyayı bir tencerede sürekli karıştırarak pişirin.

  • 2

    Muhallebiden daha yoğun bir kıvam elde edene kadar çırpma teliyle çırparak pişirmeye devam edin. Ocaktan alıp soğuması için 1-2 saat dinlenmeye bırakın.

  • 3

    Güllaç yapraklarını ortadan ikiye bölün ve sıcak sütle hafif ıslatın. Islanan güllaç yapraklarının dış kısmını düzgünce içe katlayın ve yağlayın.

  • 4

    Yağlanan yaprakların üzerine bir tatlı kaşığı irmikli harçtan ve bir tutam da Antep fıstığından koyarak muska şeklinde sarın.

  • 5

    Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Fırından alıp sıcak tatlıyı ılık şerbete atın.

  • 6

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...