Muhallebili Muska Tatlısı

Çıtır yufka ve kremalı muhallebinin mükemmel birleşimini sunar.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Hamuru için, yumurta, yoğurt, tereyağı, kabartama tozu ve ayçiçek yağı bir kapta karıştırın. Azar azar un ekleyerek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerine nemli bir bez örterek 1 saat bekletin. Diğer taraftan muhallebi için, un ve sütü bir kaba alıp iyice çırpın. Tencereye aktarıp ocağa oturtun. Üzerine tereyağ ve toz şeker ekleyin. Koyulaşana kadar karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Dinlenen hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparın.
  • 2
    Yuvarlayıp üzerlerine nişasta serpin. Daha sonra açabildiğiniz kadar ince açın. Açtığınız yufkalardan 3 parmak genişliğinde şeritler kesin. Şeritlerin uç kısımlarına 1 yemek kaşığı muhallebi koyup muska şeklinde sarın. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerileri kızarana kadar pişirin. Şerbet için, suyu tencereye alıp ocağa oturtun. Kaynamaya başlayınca toz şekeri ilave edin. Şurup kıvamına geldiğinde limon suyunu ekleyin. Bir-iki taşım daha kaynatıp ocaktan alın ve sıcak tatlının üzerine dökün. Şerbeti çektikten sonra servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...