Pekmezli Lokma Tatlısı

Pekmezli Lokma Tatlısı tarifi!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Bunun için su, toz şeker ve pekmezi bir tencereye koyup ocağa oturtun. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra limon suyunu ilave edin. Bir-iki taşım kaynatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Diğer taraftan unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Maya ve ılık suyu ortasına koyup, mayanın erimesin sağlayın. Üzerine pudra şekeri, yumurta ve tuz ilave edip yoğurun. Hazırladığınız hamuru 15 dakika dinlenmeye bırakın. Ayçiçek yağını kızdırın. Dinlenen hamurdan bir kaşıkla fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yağa atın. İyice kızarınca delikli kepçe yardımıyla lokmaları yağdan alın. Sıcak lokmaları soğuk şerbete atın. Şerbeti çekince servis tabağına alın. Üzerine pekmez gezdirerek servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.