Peynirli Kadayıf

Peynirli Kadayıf nasıl yapılır?

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Kadayıfı tel tel ayırıp, geniş bir tepsiye yerleştirin. Eritilmiş tereyağını üzerine gezdirip, elinizle harmanlayın. Kadayıftan biraz alarak, orta boy bir kasenin yarısına kadar bastırarak yerleştirin. Üzerine 2 yemek kaşığı süt loru koyun. Tekrar bastırarak kadayıf yerleştirin. Fırın tepsisine ters çevirip çıkarın. Kadayıf bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • 2
    Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, kızarana dek pişirin. Şerbet için su ve toz şekeri kaynatıp, soğutun. Sıcak kadayıfın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Kadayıf şerbeti çekince servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...