Sultan Revanisi

Sultan Revanisi

Geleneksel tatlarla taçlandırılmış, zarif bir tatlı deneyimi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Şerbeti için toz şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. İçine limon suyu ilave edin ve bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alıp, soğutun. Hamur için yumurtaların akını ve sarısını ayırın. Aklarının içine bir tutam tuz ekleyip, kar haline gelene kadar çırpın. Sarılarına toz şeker katıp, iyice çırpın.
  • 2
    Daha sonra un, irmik ve kabartma tozu ilave edip, karıştırın. Yumurta akını da yavaşça ekleyip, sonra şöyle bir karıştırdıktan sonra yağlanmış 30x30 cm'lik kelepçeli bir kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin. Ilık tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin.
  • 3
    Tatlının üzeri için 200 gram yer fıstığını iri kalacak şekilde robottan geçirin. Yumurta akını toz şeker ile çırpın. İçine yer fıstığı ve karanfili katıp, karıştırın. Revaniyi pişirdiğiniz kelepçeli kalıbın dibini yağlayın ve üzerine yağlı kağıt serin.
  • 4
    Yağlı kağıdın da üzerini yağlayın ve hazırladığınız karışımı dökün. Üzerine kalan 1 yemek kaşığı yer fıstığını aralıklarla yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra yağlı kağıdı çıkarıp, revaninin üzerine yerleştirin.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...