Ballı, Narenciye Aromalı, Fındıklı Çıtır Rulo

Ballı, Narenciye Aromalı, Fındıklı Çıtır Rulo

Ballı, Narenciye Aromalı, Fındıklı Çıtır Rulo tarifi...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Harç için hurmaların çekirdeklerini çıkarıp geceden suya koyun. Sabah suyunu süzdürüp kurulayın.

  • 2

    Mutfak robotunun içine fındığı alın. Toz haline gelene kadar çekin. Hurmaları ve limon kabuğunu da ekleyerek pürüzsüz olana kadar çekin. Daha sonra bir kaseye alın. Üzerine yumurta sarısı ekleyip karıştırın. Karışımı 5 eşit parçaya bölün ve her bir parçayı silindir şeklinde uzatarak 3 cm çapında çubuklar yapın.

  • 3

    Ayrı bir yerde tereyağını eritin. Baklava yufkalarından birini tezgaha yayıp üzerine tereyağı sürün. Diğer katı üzerine kapatın ve tekrar tereyağı sürün. Hazırladığınız hurmalı fındıklı karışımı yufkanın kenarına koyarak çok sıkı olmayan bir rulo yapın. Kendi etrafında döndürerek sarın ve fırın kabına yerleştirin. Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın. Kalan tereyağını üzerlerine sürün. Önceden ısıtılmış 180 fırında kızarana kadar pişirin.

  • 4

    Şerbet için portakal suyunu ısıtın. Bal ilave ederek karıştırın ve buzdolabında soğuyana kadar bekletin. Fırından çıkan tatlının ilk sıcaklığı geçtikten sonra şerbeti üzerine gezdirin ve Antep fıstığı serperek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...