Sütlü Nuriye
Sütlü Nuriye: Geleneksel Türk mutfağının klasik tatlarından, hafif sütlü kreması ve çıtır çıtır yufkasıyla muhteşem bir uyum!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene dek kaynatın. Şerbet soğuyunca süt ekleyip karıştırın. Daha sonra kullanmak üzere kenara alın.
-
2
İki adet yüzlük yufkayı yağlanmış orta boy yuvarlak bir fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine 12 adet baklava yufkası döşeyin. Eritilmiş tereyağı gezdirip, fındık serpiştirin. Yeniden 12 adet baklava yufkası döşeyin. 6 adet yüzlük yufkayı, aralarına eritilmiş tereyağı gezdirerek yerleştirin.
-
3
Dilim haline getirmek için enlemesine kesip, kalan tereyağının yarısını üzerine gezdirin. Boylamasına kesip, arta kalan tereyağını dökün. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Sıcak hamurun üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Hamur şerbeti çekince servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL