Tahinli Sultan Helvası
Canınız yoğun kıvamlı bir tatlı çektiğinde, fazla zamanınızı almadan hazırlayabileceğiniz, tatlı krizinizi sonlandıracak bir tarif!
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Derin bir tencereyi ateşe oturtun. Tereyağı, ayçiçek yağı, un ve dolmalık fıstığı tencereye alarak ağır ateşte sürekli karıştırın. Un, nar gibi kızarana kadar, tencerenin dibini tutturmamaya dikkat ederek kavurun.
-
2
Şurubu hazırlamak için toz şeker ve suyu kaynatın. Kavurduğunuz una önce tahini, sonra sıcak şurubu sürekli karıştırarak ilave edin. -
3
Bir taşım kaynadıktan sonra tepsiye dökün.
Yayarak üzerini düzeltin. Soğumaya bırakın. Çatalla istediğiniz şekli verin. -
4
Dilimleyin ve soğuk olarak servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL