Tulumba Tatlısı

Klasik lezzetlerimizden olan tulumba tatlısını evde hazırlamak oldukça kolay. Pratik tarifi ve kolay yapımıyla çıtır çıtır tulumba tatlısı tarifi.

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Öncelikle şerbeti hazırlayın. Tencereye su ve tereyağını alıp kaynatın. Kaynayınca üzerine unu ekleyip 2 dakika kadar kısık ateşte pişirin.

  • 2

    Daha sonra ocaktan aldığınız hamura pirinç unu, nişasta ve irmiği ekleyip karıştırın. Ardından ılınan hamura teker teker yumurtaları ekleyip iyice karıştırın.

  • 3

    Hazır olan hamuru sıkma torbasına doldurup tencereye koyduğunuz soğuk sıvı yağa tulumba şeklinde, yarım parmak uzunluğunda hamurları sıkın.

  • 4

    Orta hararetli ocakta iyice kızarana kadar kızartın. İlk sıcaklığı çıkan tulumbaları önceden hazırladığınız soğuk şerbete atın. Yarım saat bekletin. Servis yapın.

Denemeden Geçmeyin

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.