Vişneli Baklava

Klasik baklavadan sıkıldıysanız bu tarif tam size göre!! Vişnenin damakta bıraktığı ekşi tad ile sizlere eşşiz bir lezzet sunuyoruz

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

  • 2

    Baklava için yufkaları üst üste yerleştirip 12'şer cm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların ortalarına üçer adet vişne ve kaymak koyun.

  • 3

    Rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yaklaşık 35-50 dakika pişirin.

  • 4

    Fazla yağını süzüp sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.

  • 5

    Vişne, suyunu bırakan bir meyve olduğundan, konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...