Vişneli Baklava
Klasik baklavadan sıkıldıysanız bu tarif tam size göre!! Vişnenin damakta bıraktığı ekşi tad ile sizlere eşşiz bir lezzet sunuyoruz
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Şerbet için toz şeker ve suyu, toz şeker eriyene kadar kaynatın. Limon suyu ilave edip 2 dakika sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
-
2
Baklava için yufkaları üst üste yerleştirip 12'şer cm'lik kareler halinde kesin. Kare şeklindeki yufkaların ortalarına üçer adet vişne ve kaymak koyun.
-
3
Rulo şeklinde sarıp yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Üzerine eritilmiş tereyağını gezdirip önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında yaklaşık 35-50 dakika pişirin.
-
4
Fazla yağını süzüp sıcak baklavanın üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Baklava şerbeti çekince servis yapın.
-
5
Vişne, suyunu bırakan bir meyve olduğundan, konserve ya da dondurulmuş vişne kullanmanızı tavsiye ederiz. Vişneyi kullanmadan önce iyice suyunu süzdürün.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri