Yeşil Yayla Tatlısı
Fıstık ve irmiğin mükemmel uyumuyla hazırlanan bu tatlı, hem görselliği hem de hafifliği ile her sofraya şıklık katıyor.
Malzemeler
Yapılışı
-
1
Yumurtaların ak ve sarılarını ayırın. Akları bir tutam tuzla birlikte mikserle kar haline gelene dek çırpın. Toz şekeri yumurta sarısı ile karıştırın. Un, irmik ve ayçiçek yağı yavaş yavaş ilave edin. Kabartma tozunu ekleyin. Dövülmüş antep fıstığını ilave ederek karıştırın.
-
2
Kare bir kalıbı yağlayarak, hazırladığınız hamuru içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin. Şerbeti hazırlamak için toz şeker ve suyu tencerede kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ilave edin. Soğumaya bırakın. Fırından aldığınız sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti dökün. Üzerine file antep fıstığı serpin. Dilimleyerek servis yapın.
Sofra’da Bu Ay
- Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
- Baharat Karışımları
- Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...
ABONE OL