Yoğurt Tatlısı

Yoğurt Tatlısı

Hafif ve ferahlatıcı bir lezzet arıyorsanız, yoğurt tatlısı tam size göre!

Malzemeler

Yapılışı

  • 1
    Yumurta sarılarını ve toz şekeri çırpın. Yoğurt, limon kabuğu rendesi, limon suyu, elenmiş un, irmik, eritilmiş tereyağı ve kabartma tozunu ilave edip akıcı bir kıvam elde edene kadar iyice çırpın. Diğer taraftan yumurta aklarını mikserle çırparak kar haline getirin ve irmikli karışımın içine katıp karıştırın.
  • 2
    Orta büyüklükte yağlanmış bir tepsinin içine boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Şerbet için toz şeker ve suyu kaynatın. Kaynadıktan 3-4 dakika sonra tencereyi ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti dökün. Şerbeti çektikten sonra üzerine hindistan cevizi ve toz antep fıstığı serpip dilimleyerek servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...