Hurmalı Kubbe Tatlısı

Hurmalı Kubbe Tatlısı

Hurmayı bir de böyle deneyin...

Malzemeler

Yapılışı

  • 1

    Şerbet için toz şeker ve suyu 5 dakika kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyu ilave edin. Daha sonra soğumaya bırakın.

  • 2

    File antep fıstığı ile tarçını harmanlayın. Hurmaların çekirdeklerini temizleyip içlerini file antep fıstıklı karışımla doldurun. Ayrı bir yerde tereyağı, sıvı yağ, sirke, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu karıştırın. Azar azar un ekleyip, yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin. Daha sonra 10 dakika dinlendirin.

  • 3

    Hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler koparıp, avucunuzda yassılaştırın. Ortalarına hurma koyup kapatın ve yeniden yuvarlayın. Fırın tepsisine yerleştirip, 2 yemek kaşığı file antep fıstığı serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kontrol ederek pişirin. Fırından alıp, sıcak tatlının üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

Sofra’da Bu Ay

  • Mevsimin Olmazsa Olmazları Elma & Armut
  • Baharat Karışımları
  • Sağlıklı Çocuk Tarifleri
ve Daha Fazlası ...